Nieuws

Word jij de nieuwe Intern Coördinator?

Word jij de nieuwe Intern Coördinator?

Ben jij de aangewezen persoon om zich volgend jaar over het vullen en managen van de commissies te ontfermen? Lees dan hier of de functie Intern Coördinator wat voor jou is:

Functie

Een van de voornaamste taken van de Intern Coördinator is het werven van (actieve) leden. Hiernaast is hij/zij verantwoordelijk voor het opvullen van de commissies. De intern coördinator zal gedurende het jaar het aanspreekpunt zijn voor alle (actieve) leden.

Ook is de intern coördinator verantwoordelijk voor het creëren van een herkenbaar imago van HMV Actis binnen de Hanzehogeschool Groningen en bij haar externe relaties. Dit zal gerealiseerd worden door de huisstijl van HMV Actis uit te dragen en het creëren van een positief imago. Nog een andere verantwoordelijkheid is het opbouwen en onderhouden van contacten met de verschillende studieverenigingen aan de Hanzehogeschool.

Werkzaamheden

De dagelijkse gang van zaken bestaan voornamelijk uit het communiceren met actieve leden, werven van nieuwe leden, vullen en begeleiden van commissies en onderhouden van contacten met andere studieverenigingen. Daarnaast is de intern coördinator contactpersoon voor alle (actieve) leden.

Benodigde capaciteiten

De volgende capaciteiten zijn geen vereiste maar wel een pre:

 • Communicatief vaardig
 • Flexibel
 • Open minded
 • Coördinerend
 • In kunnen leven
 • Creatief
 • Motiverend
 • Geen 9-5 mentaliteit
 • Luisterend
 • Vertrouwen uitstralen
 • Nuchtere kijk
 • Oplossingsgericht denken
 • Enthousiast

Huidige intern coördinator

In het eerste jaar van mijn studie ben ik in contact gekomen met HMV Actis. Vorig jaar was ik actief lid bij de Lezex commissie. In dat jaar heb ik HMV Actis goed leren kennen en heel veel plezier beleefd bij de vereniging. Toen de sollicitaties voor het nieuwe bestuur open stonden ging ik nadenken, zo'n bestuursjaar leek mij namelijk wel wat. Ik heb er toen voor gekozen om te solliciteren voor de functie intern coördinator, omdat ik deze functie het beste bij mijn kwaliteiten vond passen en ik er ook nog veel van kon leren!

Van de keuze om een bestuursjaar te gaan doen heb ik nooit spijt gehad! Ik heb super veel geleerd afgelopen jaar, meer dan dat ik van mijn collegejaren heb geleerd. Ik heb mezelf leren kennen en de leerstof van de studie in praktijk kunnen brengen. Ik weet zeker dat ik hier later veel aan zal hebben.

Je begint het jaar fris, fruitig en vol energie. Alles is nieuw en daar moest ik in het begin wel heel erg aan wennen. De eerste maanden heb ik veel tijd gestoken in gesprekken voeren met toekomstige commissieleden. Het viel mij eerst best wel zwaar, maar na het vragen van tips aan mijn voorgangers kwam ik er na een tijdje goed in. Er waren veel enthousiaste studenten, zowel bekende als nieuwe gezichten. Als snel zaten alle commissies vol en konden we van start gaan!

Naarmate de maanden voorbij gingen, kwamen er mensen bij en gingen er helaas ook mensen weg. Dit zal elk jaar zo zijn, dit is iets wat er nou eenmaal bij hoort. Gelukkig krijg je genoeg energie van de mensen die wel blijven en hier heb ik mij dan ook vooral op gefocust.

HMV Actis is één grote leerschool. Je krijgt hier heel veel kansen en deze moet je met beide handen aanpakken. Zo heb ik veel activiteiten mogen organiseren voor de actieve leden en heb ik echt super veel nieuwe mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt. Ook ben ik op dit moment bezig met het organiseren voor de introductieweek in september.

Als je nog twijfelt om bestuur te gaan doen dan kan ik je met alle zekerheid zeggen: gewoon doen! Ik heb de keuze bewust gemaakt en ik heb er sinds die ene dag nog geen seconde spijt van gehad. Natuurlijk zijn er minder leuke momenten, maar hier leer je van en met zijn allen kom je hier ook doorheen. Uiteindelijk is het maar één jaar, maar het is een jaar waar je voor de rest van je leven iets aan hebt. Het is geweldig om jezelf en je bestuur zo te zien groeien, het geluk te hebben zoveel bijzondere en mooie mensen te ontmoeten, het voelt als familie!

Interesse? 

Solliciteer nu door je CV met een motivatiebrief voor 9 mei te sturen naar soco@hmvactis.nl.

Nog niet helemaal zeker?

Kom dan langs op de bestuur informatiedagen op 17 en 18 april of 6 en 7 mei in  T2.15 voor meer  informatie over een functie binnen het bestuur. 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen