Nieuws

Word jij de nieuwe voorzitter?

Word jij de nieuwe voorzitter?

Denk jij dat jij aan het hoofd van het bestuur kan staan en overal wel een oogje in het zeil kan houden? Lees dan hier of de functie voorzitter wat voor jou is:

Functie
Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor de algemene coördinatie van de vereniging. De belangrijkste taak is om duidelijk overzicht te houden van wat er allemaal gebeurt binnen de vereniging. Er gebeurt namelijk gigantisch veel in een jaar tijd! Het jaar zit vol met activiteiten, vergaderingen en samenwerkingen. Verder leidt de voorzitter elke bestuursvergadering, hiervoor moet je een agenda opstellen en zorgen dat er genoeg aandacht wordt gegeven aan elk punt op de agenda. Naast de bestuursvergaderingen zit de voorzitter ook de Commissie Voorzitters Vergadering (CVV) voor. Een andere taak van de voorzitter is om iedereen als team bij elkaar te houden. Zorgen dat de communicatie onderling goed blijft en dat het beleidsplan, het huishoudelijk reglement en de statuten nageleefd worden. De voorzitter is ook de contactpersoon voor de RvT, het instituut, de Stichting Studenten Activiteiten (SSA) en de overige studieverenigingen.

Werkzaamheden
Aan het begin van het jaar stelt de voorzitter, samen met het bestuur, het beleidsplan op en de jaarplanning. In deze planning worden alle activiteiten voor het komende bestuursjaar opgenomen. Hiernaast leidt de voorzitter, zoals gezegd, verschillende vergaderingen gedurende het jaar.

Benodigde capaciteiten
Een voorzitter ben je, maar je kan ook enorm groeien als voorzitter. Niet iedereen heeft de aangeboren skills om voorzitter te zijn, maar dat is niet erg! Het bestuursjaar is namelijk ook een leerproces.
De volgende capaciteiten zijn geen vereiste maar wel een pre:
-    Leidinggevend

-    Helikopterview

-    Coördineren

-    Flexibel

-    Motiverend zijn

-    Communicatief vaardig

-    Een luisterend oor bieden

-    Beslissingen kunnen nemen

-    Lobbyen

-    Geen 9-5 mentaliteit

Mijn ervaring
Vorig jaar ben ik voor het eerst in contact gekomen met HMV Actis, ik was actief lid bij de Redactie commissie. Ik heb ontzettend veel plezier beleefd in dat jaar, veel interessante activiteiten en lezingen bijgewoond en de vereniging mogen leren kennen. Toen de sollicitaties voor het nieuwe bestuur open stonden ging ik nadenken, ik was eigenlijk wel toe aan een nieuwe uitdaging.
Na een aantal gesprekken met het bestuur en lang wikken en wegen had ik toch besloten om te solliciteren. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen enkel moment spijt van gehad. Ik heb onwijs veel geleerd, zowel over mijzelf als over hoe een vereniging in elkaar steekt.
Het bestuur is echt een teamsport, je doet het met elkaar en je krijgt ook veel hulp van je voorgangers. Zeker in het begin was dat erg prettig, alles is nieuw en daar moest ik toch wel aan wennen. Wel wen je er snel aan en de tijd vliegt voorbij. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en gelukkig mag ik nog even door.
HMV Actis is één grote leerschool. Je krijgt hier heel veel kansen en deze moet je met beide handen aanpakken. Zo heb ik veel mensen mogen ontmoeten, zowel in het bedrijfsleven als contacten op school. 
Als je nog twijfelt om een bestuursjaar te gaan doen, dan kan ik je met alle zekerheid zeggen: gewoon doen! Ik heb de keuze bewust gemaakt en ik heb er sinds die ene dag nog geen seconde spijt van gehad. Natuurlijk zijn er minder leuke momenten, maar hier leer je van en met zijn allen kom je hier ook doorheen. Uiteindelijk is het maar één jaar, maar het is een jaar waar je voor de rest van je leven iets aan hebt. Het is geweldig om jezelf en je bestuur zo te zien groeien, het geluk te hebben zoveel bijzondere en mooie mensen te ontmoeten, het voelt als een grote familie!

Interesse? 
Solliciteer nu door je CV met een motivatiebrief voor 8 mei te sturen naar soco@hmvactis.nl.
Nog niet helemaal zeker?
Neem dan gerust contact op met iemand van het bestuur voor meer informatie over een functie binnen het bestuur.