Nieuws

Word jij de nieuwe intern coördinator?

Word jij de nieuwe intern coördinator?

Ben jij de aangewezen persoon om zich volgend jaar bezig te houden met het vullen en managen van de commissies? Lees dan hier of de functie Intern Coördinator wat voor jou is:

Functie

Één van de voornaamste taken van de Intern Coördinator is het werven van (actieve) leden. Hiernaast is hij/zij verantwoordelijk voor het opvullen van de commissies. De Intern Coördinator zal gedurende het jaar het aanspreekpunt zijn voor alle leden. Daarnaast zal de Intern Coördinator dit jaar deel uitmaken van de Lustrum commissie en dus bijdragen aan het organiseren van de lustrumweek.

Werkzaamheden

De dagelijkse gang van zaken bestaat voornamelijk uit het communiceren met actieve leden, werven van nieuwe leden, vullen en begeleiden van commissies en onderhouden van contacten met andere studieverenigingen. Daarnaast is de Intern Coördinator de contactpersoon voor alle (actieve) leden.

Benodigde capaciteiten

De volgende capaciteiten zijn geen vereiste, maar wel een pre:

 • Communicatief vaardig
 • Flexibel
 • Open minded
 • Coördinerend
 • Inlevingsvermogen
 • Creatief
 • Motiverend
 • Geen 9-5 mentaliteit
 • Een luisterend oor
 • Vertrouwen uitstralen
 • Nuchtere kijk
 • Oplossingsgericht denken
 • Enthousiast

Huidige Intern Coördinator

Toen ik begon met mijn opleiding kwam ik in contact met HMV Actis. Ik was toen meteen erg geïnteresseerd om naast mijn studie actief te zijn en deel uit te maken van een commissie. Zo ben ik begonnen met commissiewerk te doen voor de Feest commissie. Dit vond ik zo leuk dat ik het jaar erop besloot om weer deel uit te maken van een commissie, dit keer de Business commissie. In dat jaar heb ik weer veel geleerd en een mooi congres mogen neerzetten met mijn commissiegenoten. Dit smaakte naar meer en dat heeft mij ertoe gezet om te gaan solliciteren voor het 29ste bestuur. Vandaag de dag ben ik nog steeds erg blij met deze keuze!

In dit jaar heb ik super veel geleerd, mezelf leren kennen en erg veel gezellige momenten meegemaakt samen met mijn bestuursgenoten. Ik heb er voor gekozen om te solliciteren voor de functie Intern Coördinator, omdat deze functie mij het meest aansprak. Met mensen om gaan vind ik erg leuk en binnen deze functie ben je het aanspreekpunt voor (actieve) leden en ben je de coördinator van drie commissies.

In de eerste weken van het bestuursjaar ben je druk met nieuwe commissieleden werven. Met geïnteresseerden houd je een sollicitatiegesprek en kijk je in welke commissie jij diegene het best vindt passen. Dit jaar zaten de commissies al snel vol en vervolgens konden de commissies echt van start gaan! In de loop van het jaar zijn er altijd commissieleden die minder tijd of motivatie blijken te hebben voor commissiewerk. Dit hoort erbij, ik heb er voor gekozen om mij vooral te focussen op de mensen die wel blijven en hier veel positieve energie uitgehaald.

Je leert super veel tijdens een bestuursjaar. Je krijgt veel kansen en deze moet je met beide handen aanpakken. Van activiteiten organiseren voor de actieve leden tot kennis maken met andere besturen, er is naast het serieuze werk heel veel gezelligheid!

Twijfel jij nog om komend jaar bestuur te gaan doen? Ik heb dit jaar nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. Het is maar één jaar en in dit ene jaar ga je veel leren en zal je veel mooie herinneringen maken. Het is geweldig om jezelf samen met je bestuursgenoten zo te zien groeien en leuke mensen te ontmoeten. Ik raad een bestuursjaar dus zeker aan!