Nieuws

Actis zoekt een nieuwe penningmeester!

Actis zoekt een nieuwe penningmeester!

Word jij onze nieuwe penningmeester?

Ben jij nauwkeurig, heb jij een verantwoordelijkheidsgevoel en altijd jou zaken op orde? Dan is de functie van penningmeester wat voor jou! 

Huidige penningmeester

Mijn naam is Anouk Chung-a-Hing, ik ben de huidige penningmeester van HMV Actis. In het eerste jaar van mijn studie heb ik mij ingeschreven bij HMV Actis en ben ik actief geworden bij Lezingen en Excursies commissie (LezEx commissie). Na een super leuk jaar besloot ik om te solliciteren voor het 29ste bestuur van HMV Actis.  

Ik had niet gesolliciteerd op de functie voor penningmeester, cijfertjes en rekensommen zijn niks voor mij, dacht ik. De perceptie die ik had en misschien vele anderen zullen hebben, is fout. Als penningmeester bezit jij vaak de eigenschappen van verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionisme en nauwkeurigheid. Daarnaast werk jij als penningmeester veel samen met jou bestuursgenoten, wat juist deze functie heel leerzaam en leuk maakt. 

Wat zijn de taken van een penningmeester? Jouw grootste taak is dat jij gaat over het geld van onze vereniging. Jij bent verantwoordelijk voor het bijhouden van alles wat er in- en uitgaat binnen de vereniging. Dit doe jij door middel van een kasstelsel. 

Hoe werk jij dan samen met jou bestuursgenoten? Samen met de secretaris zorg jij dat de ledenadministratie en contributie bijgehouden en betaald wordt. Daarnaast zorg jij samen met de extern coördinator ervoor dat onze sponsoren de facturen betalen. Ook werk jij samen met alle penningmeesters van onze commissies. Jij helpt hen met het opstellen van een begroting en zorgt ervoor dat zij hun administratie bijhouden. Hierbij ben jij verantwoordelijk voor de controle van alle uitgaven van de commissies en dus ook je bestuursgenoten. Voordat jij de penny’s kan helpen, stel jij eerst zelf een jaarbegroting op (het financieel beleidsplan). Dit is de leidraad van jouw bestuursjaar. De extra controle van de boekhouding en de naleving van het financieel beleidsplan wordt, eens per kwartaal, gedaan door de Kascommissie. 

Naast deze vaste taken die bij jou functie horen, kan jij nog veel andere taken gaan doen binnen het bestuur. Ik zat dit jaar bijvoorbeeld in de Galacommissie, waar ik met vier andere bestuurders een leuk live event heb mogen neerzetten genaamd The Student Olympics. Dit jaar zal jij wellicht wel een gala kunnen organiseren als de maatregelen dat toe staan. Daarnaast was ik dit jaar coördinator van de Buitenlandse reiscommissie en verantwoordelijk voor de sociale media. 

Een bestuursjaar doen lijkt misschien een grote stap, maar het is één die ik jou zeker kan aanraden! Jij zal veel leren, zowel over jou functie als van jezelf. Bovendien leer jij heel veel mensen kennen, maak je nieuwe vrienden en bouw je een groot netwerk op. Ik zou zeggen, ga de uitdaging aan. Daarnaast doe jij het nooit alleen, samen met jou bestuursgenoten gaan jullie er een geweldig jaar van maken.  

De werkzaamheden in het kort

De penningmeester is verantwoordelijk voor het financieel gezond houden van de vereniging. Jij houdt alle boekhouding bij, stuurt facturen, houdt toezicht op de uitgaven van de commissies en besturen en stelt een financieel beleidsplan op. 

De dagelijkse werkzaamheden zullen vooral bestaan uit het bijhouden van de inkomsten en uitgaven. Daarnaast ben jij de contactpersoon voor de penningmeesters van de commissies en begeleidt jij hen.  

Benodigde capaciteiten

De onderstaande capaciteiten zijn geen vereiste, maar wel een voordeel:

  • Overzichtelijk en georganiseerd kunnen werken
  • ‘Nee’ kunnen zeggen tegen onacceptabele bedragen en aanvragen
  • Professionele houding en werkwijze
  • Scherp beoordelingsvermogen hebben
  • Goed met cijfers 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen