Nieuws

Actis zoekt een nieuwe secretaris!

Actis zoekt een nieuwe secretaris!

Word jij de nieuwe secretaris?
Ben jij geordend, punctueel, creatief en ben jij in je dagelijkse leven communicatief sterk? Dan is de functie van secretaris misschien wel wat voor jou! Lees snel door om van alles te weten te komen over wat de functie precies inhoudt.

Functie
Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de administratie van de vereniging en voor het ledenbestand. Denk hierbij aan het notuleren tijdens verschillende vergaderingen en het bijhouden van onder andere het alumni- en ledenbestand. Daarnaast is de secretaris verantwoordelijk voor de communicatie met zowel de actieve als de passieve leden. Dit houdt in: het versturen en opstellen van e-mails, het versturen van de uitnodigingen en de notulen van de ALV en andere activiteiten van HMV Actis. Daarnaast is de secretaris samen met de intern coördinator het aanspreekpunt voor de doelgroep en leden. Ook stelt de secretaris één keer per maand de nieuwsbrief op die je naar al je leden verstuurd. De secretaris zal ook coördinator zijn van één of meerdere commissies, dit verdeel je tegen die tijd met je bestuur. Bij vergaderingen met andere studieverenigingen en de Hanzehogeschool staat de secretaris de voorzitter bij.

Werkzaamheden
De werkzaamheden van de secretaris bestaan vooral uit: ledenbestand up-to-date houden, e-mails van leden beantwoorden, notuleren, nieuwsbrieven opstellen en versturen, zijn/haar commissie begeleiden, uitschrijvingen behandelen, het archiveren van notulen van de vereniging.

Benodigde capaciteiten
Vaak denken mensen dat je als secretaris goed moet kunnen typen, en vooral snel. Kun je dit nou niet? Geen probleem! De volgende capaciteiten zijn geen vereiste maar wel een pre:
-    Open-minded
-    Flexibel
-    Creatief
-    Punctueel
-    Georganiseerd
-    Perfectionist
-    Concreet samenvatten
-    Kennis van Microsoft Excel en Microsoft Word
-    Overzicht bewaren
-    Sociaal vaardig


Eigen ervaring
Voor mijn bestuursjaar ben ik bij HMV Actis begonnen als penningmeester bij de redactiecommmisie. Hier leerde ik de vereniging kennen en deed ik super leuke ervaringen op met andere commissieleden. Omdat ik nog een jaar wel iets voor de vereniging wilde doen, besloot ik te gaan solliciteren voor het bestuur. Bestuur doen in deze tijden van corona is wel pittig, maar zeker geen reden om niet te solliciteren. Samen met mijn bestuur waren we vanaf dag één al een sterk, gezellig team en hier zijn we in het afgelopen jaar alleen maar in gegroeid. We motiveren elkaar elke dag en die motivatie heb je soms nodig in deze moeilijke tijden. Ik zal een bestuursjaar aan iedereen kunnen aanraden! Je ontwikkelt jezelf veel op persoonlijk, maar ook op professioneel gebied. Ik zeg dus, zeker doen! 


Interesse? 
Solliciteer nu door je CV met een motivatiebrief voor 1 mei te sturen naar soco@hmvactis.nl.

Nog niet helemaal zeker?
Neem dan gerust contact op met iemand van het bestuur voor meer informatie over een functie binnen het bestuur.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen