Nieuws

Actis zoekt een nieuwe voorzitter!

Actis zoekt een nieuwe voorzitter!

Word jij de nieuwe voorzitter?

Denk jij dat jij aan het hoofd van het bestuur kan staan en overal wel een oogje in het zeil kan houden? Lees dan hier of de functie voorzitter wat voor jou is:

Functie
Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor de algemene coördinatie van de vereniging. De belangrijkste taak is om duidelijk overzicht te houden van wat er allemaal gebeurt binnen de vereniging. Er gebeurt namelijk gigantisch veel in een jaar tijd! Het jaar zit vol met activiteiten, vergaderingen en samenwerkingen. Verder leidt de voorzitter elke bestuursvergadering, hiervoor moet je een agenda opstellen en zorgen dat er genoeg aandacht wordt gegeven aan elk punt op de agenda. Naast de bestuursvergaderingen zit de voorzitter ook de Commissie Voorzitters Vergadering (CVV) voor. Een andere taak van de voorzitter is om iedereen als team bij elkaar te houden. Zorgen dat de communicatie onderling goed blijft en dat het beleidsplan, het huishoudelijk reglement en de statuten nageleefd worden. De voorzitter is ook de contactpersoon voor de RvT, het instituut, de Stichting Studenten Activiteiten (SSA) en de overige studieverenigingen.

Werkzaamheden
Aan het begin van het jaar stelt de voorzitter, samen met het bestuur, het beleidsplan op en de jaarplanning. In deze planning worden alle activiteiten voor het komende bestuursjaar opgenomen. Hiernaast leidt de voorzitter, zoals gezegd, verschillende vergaderingen gedurende het jaar.

Benodigde capaciteiten
Een voorzitter ben je, maar je kan ook enorm groeien als voorzitter. Niet iedereen heeft de aangeboren skills om voorzitter te zijn, maar dat is niet erg! Het bestuursjaar is namelijk ook een leerproces.
De volgende capaciteiten zijn geen vereiste maar wel een pre:
-    Leidinggevend

-    Helikopterview

-    Coördineren

-    Flexibel

-    Motiverend zijn

-    Communicatief vaardig

-    Een luisterend oor bieden

-    Beslissingen kunnen nemen

-    Lobbyen

-    Geen 9-5 mentaliteit

Mijn ervaring

In 2019 ben ik begonnen bij HMV Actis als commissielid en later secretaris van de LezEx commissie. Hier deed ik leuke ervaringen op bij een ontzettend gezellige vereniging. Hierom besloot ik aan het einde van het jaar, ondanks de coronacrisis, te solliciteren voor het bestuur. Mijn optimisme deed mij geloven dat het vanaf september snel beter zou gaan met het coronavirus. Ondanks dat dit vaak tegenviel, heb ik geen moment spijt gehad van mijn beslissing om een bestuursjaar te gaan doen. Vanaf het moment dat het bestuur bij elkaar kwam waren we een team dat er alles aan deed om het verenigingsjaar zo bijzonder mogelijk te maken. Dit vereiste veel creativiteit en doorzettingsvermogen, maar we zijn er met z’n allen vol voor gegaan. Er zijn uiteraard mindere momenten, zeker in het afgelopen jaar, maar juist van die momenten leer je ook enorm veel. Het is geweldig geweest om mezelf en de rest van het bestuur te zien groeien dit jaar, en ondanks de coronacrisis ontzettend veel mensen te hebben ontmoet. Het is een ervaring die ik iedereen aan kan raden. 

Interesse? 
Solliciteer nu door je CV met een motivatiebrief voor 1 mei te sturen naar soco@hmvactis.nl.
Nog niet helemaal zeker?
Neem dan gerust contact op met iemand van het bestuur voor meer informatie over een functie binnen het bestuur.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen