Nieuws

Het belang van creativiteit in de wereld van online marketing

Tegenwoordig is online marketing een onmiskenbaar begrip geworden, en daarbij ook de creatieve aspecten binnen het gebied. Denk hierbij aan webdesign, blogs, nieuwsbrieven maar ook gebruiksvriendelijkheid en optimalisatie. Maar wat maakt creativiteit een belangrijke factor? 

Een creatief brein werkt anders dan een "normaal" brein en er zijn talloze onderzoekers die deze stelling ondersteunen. Het brein bestaat uit verschillende netwerken. Elk netwerk is een soort bron van activiteit voor verschillende hersencapaciteiten. Echter is deze activiteit meestal niet grensoverschrijdend. Bij creatieve mensen is dit anders. Er wordt in het brein een symfonie georganiseerd tussen al deze netwerken. Ze kunnen dus verschillende netwerken tegelijk gebruiken die normaal gesproken niet met elkaar samenhangen. 

 

Er vinden dus eigenlijk meerdere denkprocessen tegelijk plaats, doordat alle netwerken op één lijn zitten. Toch zijn zeer creatieve mensen zich hier niet van bewust. Dit omdat de hersens een hoofdlijn uit deze denkprocessen halen en alleen die specifieke lijn in het bewustzijn terecht komt. Heb je wel eens gehoord dat creativiteit uit de rechterkant van je brein komt? dat is dus niet waar, hier zijn beide hersenhelften hard bij nodig!

 

Het verschil dat een creatieve blik kan maken 

Dat creatieve mensen een andere manier van denken hebben, is duidelijk. Dit brengt voordelen met zich mee voor zowel klant als bedrijf. Creativiteit zorgt ervoor dat je denkt in oplossingen die soms niet direct voor de hand liggen. Een ander voordeel dat hier mee samenhangt is dat jij je kan onderscheiden van je concurrenten. Juist door deze niet voor de hand liggende opzichten, kan je tot inzichten komen waar andere bedrijven nog niet bij stil hebben gestaan. 

Tips voor creativiteit

Helaas is niet iedereen even creatief. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar om je een eindje op weg te helpen hebben we een paar tips op een rijtje gezet om je creativiteit te kunnen stimuleren.

  • Tip 1: Ga straatjutten: Maak veel foto’s zonder er over na te denken. Deze kan je later terugkijken ter inspiratie!
  • Tip 2: Houd een eigen ‘bronnenboekje’ waar je al je ideeën in opschrijft die je door de dag heen te binnen schieten.
  • Tip 3: Doe aan mediteren. Meditatie zorgt ervoor dat je hoofd even tot rust kan komen, en dat kan zorgen voor veel nieuwe ideeën.
  • Tip 4: Maak een mindmap. Een mindmap heeft wetenschappelijk effect op de stimulering van ideeën. Door vormen en kleuren te gebruiken wordt het creatieve deel van je brein meer getriggered

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen